Hallon- och blåbärsmousse

Fotograf: Julia Siwertz

Hallon- och blåbärsmousse


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2.5 dl Hallon
1.5 dl Blåbär
1 msk Råsocker
2 styck Äggvita
2 dl Mellangrädde fett 27%
Gör så här:
Lägg undan bär till garneringen, mosa resten av bären och rör ihop med sockret.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ned dem i bärmoset.
Vispa grädden och blanda ned den.
Häll upp moussen i portionsglas som tål att frysas och garnera med bär.
Ställ glasen i frysen 1-2 timmar före servering. Moussen kan även förberedas dagen innan och stå i frysen över natten.
Ta ut glasen ca 20 minuter innan servering så att moussen får tina något och bären bli vackert frostade.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 178
  • GI-värde: 51