Citronmarinerade fiskspett i ugn

Fotograf: Julia Siwertz

Citronmarinerade fiskspett i ugn


Antal portioner: 6

Ingredienser
MängdLivsmedel
1 styck Citron
0,5 dl Rapsolja berik
2 klyfta Vitlök
1 msk Basilika torkad
1 nypa Salt
4 styck Laxfilé
3 styck Torskfilé
1 styck Paprika röd
1 styck Lök gul
Gör så här:
Pressa ur saften från citronen och blanda den med oljan, basilikan, saltet och de pressade vitlöksklyftorna.
Dela fisken i lika stora bitar, cirka 3x3 cm och blanda ned i marinaden.
Låt träspetten ligga i blöt en stund för att öka hållbarheten.
Skala löken och dela den i lika stora bitar.
Rensa paprikan och dela den i lika stora bitar.
Varva fisken, löken och paprikan på spetten och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla spetten med den marinad som blir över och stek dem i ugnen i 250 grader i cirka 10 minuter eller tills fiskbitarna är helt genomstekta.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 238
  • GI-värde: 17