Rågsiktsfoccacia med fetaost

Fotograf: Julia Siwertz

Rågsiktsfoccacia med fetaost


Antal portioner: 20

Ingredienser
MängdLivsmedel
6 dl Rågsikt
5 dl Vetemjöl berikat
2 tsk Flingsalt
1 förp Fetaost tärnad i olja med örter
0,5 liter Vatten
25 gram Jäst
Gör så här:
Smula ned jästen i en bunke och rör ut den med lite ljummet vatten, använd inte allt vatten.
Tillsätt resten av vattnet, hälften av oljan från fetaostburken och hälften av flingsaltet.
Rör ned rågsikten och vetemjölet till en lös deg. Låt den jäsa under handduk i 45 minuter.
Pensla en djup ugnsplåt med en del av oljan från fetaostburken.
Tryck ut den jästa degen. Använd mer mjöl på händerna om det behövs vid uttryckningen.
Tryck ned fetaosttärningarna till hälften och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter.
Pensla den uttryckta degen med den resterande oljan och strö över det flingsalt som är kvar.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 225 grader i 30 minuter.
Lägg brödet att svalna på ett galler under en handduk.
Skär upp i långa bitar och servera.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 135
  • GI-värde: 115