Vitlöksgrillade jätteräkor

Fotograf: Julia Siwertz

Vitlöksgrillade jätteräkor


Antal portioner: 5

Ingredienser
MängdLivsmedel
5 styck Tigerräkor färska scampi
3 msk Smör fett 80%
2 klyfta Vitlök
1 nypa Flingsalt
5 styck Romansallat
Gör så här:
Dela jätteräkorna på mitten längs med ryggen. Lägg dem med köttet upp på ett fat.
Pressa ned vitlöksklyftorna i smöret och blanda ihop det.
Bred ut vitlökssmöret på räkorna och strö över lite flingsalt.
Grilla räkorna på galler i 5-10 minuter tills det bubblar i kanterna på skalen.
Fördela romansallatbladen på fat och lägg på räkorna.
Servera genast.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 68
  • GI-värde: 13