Vitlöksstekt kyckling med råris

Fotograf: Julia Siwertz

Vitlöksstekt kyckling med råris


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 portion Råris
2 styck Kycklingfilé
3 klyfta Vitlök
2 mellan Morot
1 styck Broccoli
1 dl Bambuskott konserv u lag
1 msk Smör fett 80%
1 dl Majskorn konserv u lag
0,5 dl Mandelspån
1 nypa Mineralsalt med jod
1 nypa Peppar
Gör så här:
Rensa kycklingfiléerna, ta bort ev skinn och skär dem i tunna skivor.
Skala moroten och strimla den tillsammans med bambuskotten.
Koka riset enligt förpackningen medan kycklingen och grönsakerna steks. Observera att råris ofta redan är saltat.
Hacka vitlöksklyftorna och stek dem i smöret.
Lägg kycklingskivorna i och stek dem, med vitlöken, tills de inte längre är rosa på utsidan.
Häll på morotsbitarna, bambuskotten och broccolibuketterna och stek tills kycklingbitarna är helt genomstekta inuti.
Lägg upp riset på ett fat. Häll på kyckling- och grönsaksblandningen och därefter majsen och den skivade mandeln. Smaka av med salt och peppar och servera direkt.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 524
  • GI-värde: 66