Mandelbiscotti med apelsin och choklad

Fotograf: Julia Siwertz

Mandelbiscotti med apelsin och choklad


Antal portioner: 30

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 dl Mandelmjöl
50 gram Mörk choklad
1 medelstor Apelsin
100 gram Smör fett 80%
1 dl Socker
1 dl Råsocker
2 styck Ägg
7 dl Vetemjöl berikat
1 msk Vanillinsocker vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
Gör så här:
Grovhacka mandlarna och chokladen samt riv apelsinskalet grovt.
Rosta mandeln i 200 grader i ca 5 minuter och låt den därefter svalna.
Vispa smör, rå- och strösocker tills det blir poröst. Vispa därefter ned båda äggen.
Blanda i vetemjölet, bakpulvret och vanillinsocker.
Rör ned de rostade mandlarna, chokladbitarna och apelsinstrimlorna.
Arbeta massan och rulla sedan ut den till långa längder. Lägg dem på bakplåtspapper och platta till dem med handen.
Grädda längderna i 200 grader i ugnen i ca 15 minuter.
Skär längderna i 2 cm skivor och lägg upp dem igen på plåten med ena sidan upp.
Grädda dem igen i 5 minuter och gör om samma sak med andra sidan upp i 5 minuter och låt sedan kakorna svalna på galler.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 137
  • GI-värde: 100