Kyckling med pinjenötter och färska fikon

Fotograf: Julia Siwertz

Kyckling med pinjenötter och färska fikon


Antal portioner: 2

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 portion Råris
2 styck Kycklingfilé
1 msk Smör fett 80%
1 krm Örtkrydda
1 nypa Peppar
1 nypa Salt
1 styck Fikon
0.5 dl Pinjenötkärnor (Exotic Snacks) Pinjenötter
2 stjälk Örter blandade färska
Gör så här:
Koka riset och rensa kycklingfiléerna samt gör några snitt på ovansidan.
Stek kycklingfiléerna i smör tills de är helt genomstekta och har fått en fin färg. Krydda med peppar, salt och någon örtkrydda.
Dela fikonet i klyftor.
Rosta pinjenötterna hastigt i lite smör som finns kvar från stekningen av kycklingen.
Lägg upp fikonklyftorna och pinjenötterna på kycklingen och riset och servera med färska örter.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 452
  • GI-värde: 78