Fisksoppa med räkor

Fotograf: Julia Siwertz

Fisksoppa med räkor


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
400 gram Torskfilé
16 styck Räkor färska
2 mellan Morot
1 styck Lök gul
1 klyfta Vitlök
8 styck Crabfish
4 styck Potatis
1 styck Fiskbuljong tärning
5 droppe Tabasco
2 dl Vatten
0.5 liter Mellanmjölk fett 1.5% berik
4 msk Crème Fraiche fett 34%
2 stjälk Basilika färsk
Gör så här:
Smula buljongtärningen i vattnet och låt koka upp.
Skala potatis, morötter samt lök och skär i mindre bitar och skivor.
Lägg i dem i den kokande buljongen. Pressa därefter i vitlöken.
Häll i mjölk och låt allt koka tills potatisbitarna är nästan färdiga.
Dela fiskblocket i mindre bitar och lägg i dem. Koka tills fisken är genomkokt och vit, cirka 5-7 minuter.
Skiva crabsticksen och lägg i bitarna tillsammans med räkor och tabasco.
Lägg upp i skålar och servera med en klick creme fraiche och några blad basilika.

Recept:
Julia Siwertz
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Snittbetyg:

5

 

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 312
  • GI-värde: 57