Curry- och grönkålskyckling med granatäpple

Fotograf: Annethe Åhrberg

Curry- och grönkålskyckling med granatäpple


Antal portioner: 4

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 dl Quinoa
1 styck Kyckling grillad u skinn
Grönkålsblandningen
250 gram Grönkål fryst
250 gram Champinjoner skivade frysta
1 dl Mellanmjölk fett 1.5% berik
1 dl Hårdost fett 17%
1 klyfta Vitlök
1 msk Smör fett 80%
1 tsk Curry
Tillbehör:
3 mellan Morot
2 näve Sallatsmix blandad sallat
2 styck Tomat
1 styck Granatäpple
Gör så här:
Tillaga quinoan enligt anvisning på paket.
Ta bort skinnet och rensa kycklingen. Fördela kycklingköttet i en ugnsfast form.
 
Lägg grönkål och champinjoner i en kastrull och låt tina på medelvärme.
Tillsätt vitlök, mjölk, smör, curry, ostskivor och låt puttra ihop några minuter.
Slå grönkålsblandningen över kycklingen och sätt in i ugn, 225 grader, i cirka 10 minuter.
 
Skiva tomater och sallat och riv moroten.
Dela granatäpplet och tryck fram kärnorna, skal och vita skinnet kastas.
Toppa kycklingen med granatäppelkärnorna vid serveringen.


Recept:
Annethe Åhrberg
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 581
  • GI-värde: 43