Fetasallad med melon och dinkelris

Fotograf: Gunilla Landström

Fetasallad med melon och dinkelris


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
0.5 dl Dinkelris (Labans)
0.5 styck Granatäpple
1 msk Persilja
1 msk Mynta färsk
2 styck Tomat
1 nypa Salt
2 skiva Lök röd
1 näve Sallatsmix blandad sallat
75 gram Apetina 10% fetaost
200 gram Vattenmelon
Vinegrätt
2 tsk Vatten
2 tsk Vitvinsvinäger
1 tsk Olivolja
1 nypa Mineralsalt med jod
1 nypa Peppar
Gör så här:
Koka dinkelris enligt anvisning på paket.
Blanda alla ingredienser till vinegrätten.
Gröp ur kärnorna ur granatäpplet.
Finhacka persilja och mynta.
Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnorna.
Skär sedan i mindre bitar.
Finhacka löken.
Blanda allt med dinkelriset.
Servera med sallat, vattenmelon, feta och vinegrätten.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 484
  • GI-värde: 64