Matmuffins med spenat, vitlök och baconette

Fotograf: Gunilla Landström

Matmuffins med spenat, vitlök och baconette


Antal portioner: 12

Ingredienser
MängdLivsmedel
5 dl Vetemjöl berikat
3 dl Dinkelmjöl speltmjöl fullkorn
2.5 tsk Bakpulver
2 dl Havrekli
2 tsk Salt
1 dl Havregryn
6 styck Ägg
5 dl Lättyoghurt naturell fett 0.5%
0.5 dl Olivolja
Fyllning:
6 styck Baconette (Den Gröne slaktaren)
2 klyfta Vitlök
1 tsk Rapsolja berik
200 gram Hårdost fett 17%
50 gram Spenat färsk
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla spenat och baconette.
Pressa vitlök och riv osten.
Stek baconetten några minuter.
Blanda alla torra ingredienser.
Tillsätt övriga ingredienser.
Klicka ut smeten i muffinsformar på plåt.
Grädda i ugn cirka 25-30 minuter.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 336
  • GI-värde: 90