Äppelomelett med kardemumma och kanel

Fotograf: Gunilla Landström

Äppelomelett med kardemumma och kanel


Antal portioner: 1

Ingredienser
MängdLivsmedel
2 styck Ägg
1 msk Lättmjölk fett 0.5 % berik
0.5 msk Socker
Smaksättning
1 styck Äpple m skal
1 tsk Smör fett 80%
0.25 tsk Kardemumma
0.25 tsk Kanel
Gör så här:
Skär halva äpplet i små bitar.
Vispa ihop äggsmeten och sila bort äggsträngen i finmaskig sil.
Stek äppelbitarna i smör och krydda med kardemumma och kanel.
Slå över äggsmeten och låt omeletten bli fast på låg värme.
Dela resterande äppelhalvan i klyftor.
Stjälp upp omeletten på tallrik och garnera med äppelklyftorna och lite pudrad kanel.

Övrigt:
Om omeletten verkar bli för välgräddad kan du lägga ett lock över stekpannan. Sockret gör att omeletten lättare bränner vid.

Recept:
Gunilla Landström
A A A Skriv ut

Betygsätt receptet

Vad tyckte du om receptet?

Betygsätt receptet för att berätta för andra vad du tyckte om det!

Klicka på respektive stjärna för att rösta.



  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Inget betyg satt

Tipsa en vän

Tipsa en vän om receptet.



Näringsvärde per portion
  • Kcal: 283
  • GI-värde: 59